TGM / Keikka (The Gig)

Keikka

Ohjaus: Jarmo Lampela,

Tuotanto: Jarmo Lampela, Melissa Salmi, Juha Kukkonen

Käsikirjoitus: Jarmo Lampela, Juha Kukkonen, Minna Suuronen, Robin Svartström, Juha Pulli, Minka Kuustonen, Jussi Kärkkäinen

Näyttelijät: Juha Kukkonen, Minna Suuronen, Robin Svartström, Juha Pulli, Minka Kuustonen, Jussi Kärkkäinen, Noora Dadu, Jessica Raita, Jean Bitar, Niko Saarela, David Kozma, Kaisa El-Ramly

Keikka on kuvaus lähimmäisenrakkaudesta. Toisille se aiheuttaa pelkoa ja torjuntaa, toisille taas se on itsestäänselvyys. Joskus lähellä oleva läheinen on kauempana kuin kaukaisempi lähimmäinen.
Lääkäri Maria yrittää saada Beirutissa pelastamansa kuusi syyrialaista naista Suomeen. Naiset ovat Marian ex-miehen perheenjäseniä ja sukulaisia. Pelastusoperaatio alkaa paisua, kun Marialle selviää, että naisten lisäksi pelastettavia ihmisiä olisi huomattavasti arvioitua enemmän. Sisällissodan runtelema Syyria on saanut monet lähtemään kotiseuduiltaan etsimään turvallista elämää toisaalta. Maria saa operaatioonsa apua yllättäviltä tahoilta, kun Marian veli Nikke (Robin Svartström), eläköitymässä oleva Kansallisbaletin tanssija ja rumpali Stenkka Stenvall (Juha Kukkonen) bändinsä kanssa alkavat auttamaan Mariaa mahdottomalta tuntuvassa tehtävässä.
Syyrian pakolaiskriisi toimii toiminnan laukaisevana tekijänä koko tarinan henkilöstölle. Lääkärin syyrialaisen ex-miehen sukulaiset ovat pääosin päässeet pakenemaan Beirutiin, jonne he ovat jumittuneet henkilödokumenttien puuttumisen takia. Päähenkilö on kovettunut maailmalla toimiessaan, eikä jaksa huomioida arjessa lähimpänä olevien vähäpätöisemmän tuntuisia ongelmia.
Alussa erilliseltä näyttävänä tarinana seurataan erään soitinyhtyeen rumpalin henkilökohtaista tragediaa, jossa kuulon romahtaminen johtaa riippuvuuteen läheisistä. Pikkuhiljaa hahmojen yhtenäiset linkitykset selviävät ja lopussa kaikkien yhteen hiileen puhaltaminen on avain onnistumiseen.