Pieniä Suuria Valheita (2018)

Pieniä suuria valheita

Premiere 16.11.2018


Ohjaaja: Matti Kinnunen
Tuottaja: Juha Kukkonen

Rooleissa: Mikko Nousiainen, Niila Nousiainen,  Santtu Karvonen, Pihla Penttinen, Heikki Hoppania, Juha Kukkonen, Meri Nenonen, Robin Svartström,  Seppo Halttunen, Minna Suuronen, Jose Viitala, Heikki Nousiainen

Pieniä Suuria Valheita on kylmille pohjolan perukoille sijoittuva talvinen tragikomedia. Se kertoo isästä ja pojasta, Harrista ja Simosta, jotka muuttavat Harmaakedon pieneen kylätaajamaan, paikkaan jossa ei ole juuri muuta kuin kirkko, hautausmaa ja koulu – sekä silmänkantamattomiin lunta. Ihmiset ovat kylmyydessä, kateudessa ja nurkkakuntaisuudessa marinoituja, enemmän tai vähemmän vinoon kasvaneita. Harrilta on jäänyt entiselle paikkakunnalle vaimo ja papin virka, ja nyt olisi löydettävä elämälle uusi suunta. Pikkukylän kyräilevä ilmapiiri, ylpeys ja häpeä menneisyydestä ovat esteitä, jotka Harrin tielle alkavat kasaantua. Kun Simo joutuu samaan aikaan vaikeuksiin uudessa koulussaan, näyttää kaikki toivo olevan jo mennyttä.
Vai onko niin, että vasta kun pohjakosketus on saatu, voi uuden rakentaminen todella alkaa?Pieniä suuria valheita on yksinkertainen ja puhdas elokuva, jossa ollaan perimmäisten, ajattomien kysymysten äärellä. Se on koskettava elokuva lähimmäisenrakkaudesta ja luottamuksesta – isästä, joka etsii oikeutta ja uutta alkua pojalleen ja itselleen.
Löydät meidät somesta:
FB:https://www.facebook.com/pieniasuuriavalheita/
IG: https://www.instagram.com/pieniasuuriavalheita/