Alma de Saint Pere (2016)

Alma de Saint Pere (2016) 

Ohjaaja: Jarmo Lampela

Rooleissa: Carla de Otero, Arantzazu Ruiz, Raul Llopart, Laura Birn, Juha Kukkonen
Kolmekymppisenä tulisi saavuttaa jotain tai olla ainakin jotain erityistä. Kolmekymppinen tarvitsee projekteja. Almalla ja hänen neljällä barcelonalaisella kaveruksella on suuri unelma. Ensimmäinen miljoona tulisi tienata aivan sama miten, vaikka perustamalla tyylikäs hipsteribaari. Tarkoitus pyhittää keinot, eikä suunnitelmien realistisuudellakaan ole niin väliä.
Yritteliään Alman isoäidin asunto entisessä metallityöläisten talossa avaa kuitenkin arvaamattomia mahdollisuuksia. Ostamalla koko talon ja maksamalla vanhat asukkaat ulos, saneeramalla taloon moderneja desingkämppiä Alma ja kaverinsa voisivat kukn tehdä erittäin hyvän tilin.
Kiinteistökeinottelu ei vain voisi sattua huonompaan aikaan: käänne tulee finanssikriisin julmassa muodossa. Kuplan puhjetessa kylmä grynderi saattaa itse huomata olevansa vedätetty ja helkkarinmoisessa pulassa, josta selviytyminen vaatii kekseliäisyyttä.
Yritys, erehdys, sovitus ja vastuunkanto ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Vaikka Alma de Sant Peren tarina liikkuu taloudellisten realiteettien maailmassa, ennen kaikkia se on ilmava ja elämäniloinen kasvutarina, joka katsoo epäonnistujaakin myötätunnolla.
Naturalistinen ilmaisu ja split screen -kuvaus tuovat kuplivan Barcelonan valkokankaalle lumoavassa rosoisuudessaan. Rea Mauranen, Laura Birn ja Juha Kukkonen tuovat suomalaisväriä eri puolilta Eurooppaa Barcelonaan päätyneinä ihmisinä, ja Jyrki Nousiainen valloittaa kärttyisän taiteilija-Vicenten hahmossaan. Alma de Sant Pere antaa finanssikriisille inhimilliset kasvot.